Blåskjell med hvitløk, chili, ingefær og koriander

Ingenting sier sommer som sjømat, og blåskjell er en av mine favoritter.

Blåskjell kan lages i utallige varianter, dette er en litt sterk versjon, ønsker du en svakere versjon kutter du bare ned på mengden hvitløk, chili og ingefær.

NB: Blåskjell kan være giftige, så dersom du plukker selv, sjekk først om de er giftige i ditt område.
http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/


 

Ingredienser

1 kg blåskjell
5 fedd hvitløk
2 cm ingefær
2 røde chili
2 sjalottløk
1 liten potte frisk koriander
2 dl hvitvin
2 dl kremfløte
Salt
Pepper
Smør til steking

Fremgangsmåte:

Skyll og  rense skjellene.
Hive de med ødelagt skall eller som er døde.
Døde skjell vil være åpne og ikke lukke seg når de legges i isvann, eller holdes under kaldt rennende vann.

Del opp sjalottløken og finhakk chili, hvitløk og ingefær.
Smelt litt smør i en tykkbundet kasserolle, og stek sjalottløk, chili, hvitløk og ingefæren sammen til det er mykt.

Hel over hvitvinen og ha i blåskjellene når vinen koker, sett ned varmen og legg på lokk.
Rist på kjelen en gang i blant.
La de dampe til de er ferdige.

Når skjellene er ferdige er de helt åpne.

Mens skjellene dampes, hakk opp korianderen.

Ta opp skjellene, hiv de som eventuelt ikke har åpnet seg og ha i et serveringsfat.

Hel fløten oppi gryten sammen med koriander, kok opp og la det småkoke til det tykner litt.
Smak til med salt og pepper.



Hell over skjellene og server.

Ha gjerne litt hvitløksbrød til.
Lages lett ved å smelte litt smør i en panne med et par fedd hvitløk og steke noen brødskiver i det til de blir gyldne.



Kos dere masse



 

#musemor #mat #matblogg #oppskrift #oppskrifter #matoppskrift #food #blogg #forrett #middag #middagforslag  #sjømat #blåskjell #hvitløk #chili #hvitvin #sjalottløk #koriander #sterkmat #sterk #sommer #sommermat #helg #fredag

2 kommentarer

elisebr

08.07.2017 kl.17:48

Så godt det så ut! :)

Katrine

13.07.2017 kl.23:53

Ser helt nydelig ut <3

Skriv en ny kommentar

, Sørum

Jeg er en jente med 3 barn som liker å eksperimentere på kjøkkenet. Er selvlært, og har ingen utdanning innen matlagning. Håper dere finner noe som friser. Kontakt meg gjerne på: musemor.blogg@gmail.com Matprat
hits