Stekt makrell med agurksalat, rømme og nypoteter

Makrell er en av sommerens høydepunkter og vekker for meg mange barndomsminner.
Og ingenting er bedre sammen med makrell enn agurksalat, rømme og nypoteter

For 4 personer


 

Ingredienser

Makrellen:
4 makrell
1 sitron
1 bunt frisk persille
Mel
Salt
Pepper
Smør til steking og kraft

Agurksalaten
1 agurk
2 dl lunket vann
2 ss sukker
Ca 4 ss eddik 7%
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Start med agurksalaten.

Bland ut sukkeret i vannet og smak til med eddik, salt og pepper.
Del opp agurken i tynne skiver, det enkleste er å bruke en ostehøvel.
Ha agurkskivene oppi og sett til side mens du lager resten.



Rens makrellen.
Det vil si, kutt av hale og hode, åpn buken frem til hullet, fjern innvollene og klipp av finnene.




Del opp sitronen i skiver.

Bland litt mel, salt og pepper, og vend makrellene i blandingen.
Ta endene av sitronen og drypp litt sitronsaft i buken og fyll den med persille



Stekes på medium/sterk varme til de er ferdige, vendes med jevne mellomrom.
Sjekk med en gaffel i buken for å se om den er ferdig.




Etter at makrellen er ferdig han en klump smør i pannen og bruk kraften som saus.

Server med nykokte nypoteter, litt rømme og sitronskiver

#musemor #mat #matblogg #oppskrift #oppskrifter #matoppskrift #food #blogg #middag #middagforslag #agurk #agurksalat #eddik #ost #makrell #persille #sommer #sitron #nypoteter  #kosematt #lettmat #enkelmat #sommermat

 

 

 

Én kommentar

elisebr

07.07.2017 kl.17:33

Så nydelig og godt det ser ut! :)

Skriv en ny kommentar

, Sørum

Jeg er en jente med 3 barn som liker å eksperimentere på kjøkkenet. Er selvlært, og har ingen utdanning innen matlagning. Håper dere finner noe som friser. Kontakt meg gjerne på: musemor.blogg@gmail.com Matprat
hits