Waldorfsalat

Hva ville vel en nyttårsaften eller 17. mai vært uten en waldorfsalat.
Det fins mange varianter av denne salaten, med og uten kål, med og uten sennep og så videre.
Opprinnelig bestod den av Granny-Smith- og Golden Delicious-epler skåret i små biter, selleri, valnøtter, majones og sprø salatblader (til garnering)
Se wikipledia

Her er min versjon av denne klassikeren.

Ingredienser:

200 g druer, steinfrie og  helst blå, men røde og gule går også fint
2 stk syrlig eple
1 boks/200 g valnøtter
2 stilker stangselleri
1 porsjon/ca 200-225 g majones (min oppskrift finner du her)
1-2 tsk sennep, helst Dijon (kan sløyfes dersom du har hjemmelaget majones som inneholder sennep)
2 dl kremfløte
Ca 1 stk sukker
Saften fra 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Ta av noen druer til pynt og del resten av druene i to, eple og stangselleri i biter.

Har alt i en bolle, ha litt sitronsaft på og bland sammen.
Sitronsaften gjør blant annet at eplebitene ikke blir brune.

Ta av noen valnøtter til pynt og hakk resten og bland med frukten


 

Pisk kremfløten stiv og bland majonesen og sennep forsiktig oppi med en slikkepott.
Smak til med sukker.


Bland sammen med frukten i en bolle

Pynt med valnøtter og druer

Den har godt av å stå kjølig er par timer før servering

#musemor #mat #matblogg #oppskrift #oppskrifter #matoppskrift #food #blogg #salat #waldorf #waldorfsalat #selleri #stangselleri #ananas #fløte #kremfløte #drue #druer #valnøtt #valnøtter #eple #helg #lørdag #tilbehør #nyttår

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Sørum

Jeg er en jente med 3 barn som liker å eksperimentere på kjøkkenet. Er selvlært, og har ingen utdanning innen matlagning. Håper dere finner noe som friser. Kontakt meg gjerne på: musemor.blogg@gmail.com Matprat
hits