Chili- og hvitløksmajones (chiliaioli)

Chili og hvitløk går utrolig godt sammen med sjømat, det samme gjør majones så hvorfor ikke kombinere?
Vi hadde den til krabbe

Ingredienser

1 eggeplomme
1 helt egg
2 dl olivenolje
2 ss sitronsaus
1-3 fedd hvitløk
1/2-1 rød chili
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Rens chilien for frø og stilk
Ha egg, eggeplommen, hvitløk, chili, et par dråper sitron, 2 ss av oljen, litt salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet i 30 sekunder.
Mens det kjører blander du sammen resten av oljen og sitronen.

Ha i olje- og sitronblandingen.
Først i en veldig tynnstråle, etterhvert kan du heller litt raskere.
Heller du den for raskt i begynnelsen vil den skille seg.

Når alt er tilsatt la den kjøre ca 10 sekunder til, og så er den ferdig

Bør stå en 30 minutter i kjøleskapet før servering.

Server og kos dere

#musemor #mat #matblogg #oppskrift #oppskrifter #matoppskrift #food #blogg #tilbehør  #saus #majones #hvitløk #chili #chiliaioli #egg #olivenolje #helg #lørdag

Én kommentar

elisebr

26.04.2017 kl.16:28

Så godt det så ut! )

Skriv en ny kommentar

, Sørum

Jeg er en jente med 3 barn som liker å eksperimentere på kjøkkenet. Er selvlært, og har ingen utdanning innen matlagning. Håper dere finner noe som friser. Kontakt meg gjerne på: musemor.blogg@gmail.com Matprat
hits